Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Haos u Gazi: Izrael bez prestanka izvodi zračne i kopnene napade, raste broj mrtvih

Preporučeno

aa_picture_20140720_2840560_webNapomenuo je da je od 7. juna, kada su počeli izraelski napadi na Gazu, broj poginulih Palestinaca dostigao 718, a ranjenih je 4.563

Već više od dvije sedmice traju zračni, kopneni i pomorski napadi izraelske vojske na Pojas Gaze u kojima je do sada ubijeno više od 700 Palestinaca, a ranjeno ih je preko 4.500, javlja Anadolu Agency (AA).

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva Esref al-Kudra za Anadolu Agency je izjavio da su u izraelskim zračnim napadima na Gazu u ranim jutarnjim satima poginule još tri osobe, dok je 13 ranjeno.

Napomenuo je da je od 7. juna, kada su počeli izraelski napadi na Gazu, broj poginulih Palestinaca dostigao 718, a ranjenih je 4.563. Dodao je da je u napadima na Gazu u tom periodu ubijeno 176 djece i 79 žena.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

S druge strane, ističe kako je izraelska vojska tokom prethodne noći izvela nekoliko kopnenih i zračnih napada u Pojasu Gaze.

Prema riječima očevidaca, izraelska vojska je bombardovala grad Refah na jugu Gaze. U napadima je ranjeno na desetine osoba.

Također, izraelska vojska je bombardovala naselja i polja na istoku Refaha prilikom čega je ranjen veliki broj Palestinaca, a na objektima je pričinjena velika materijalna šteta.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Izraelske jedinice izvode napade i u mjestima Huzaa i Abasan na istoku grada Han Yunus.

El-Kudra ističe kako izraelska vojska ne dozvoljava ulazak vozilima hitne pomoći u mjesta gdje se nalazi veliki broj ranjenih osoba.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas