Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Meč zakazan u oktobru: Zmajevi će protiv Izraela igrati u Gruziji?

Preporučeno

pictures-2014_july-Izrael_fudbalski_savez_818055940

Čelnici UEFA-e odlučili su zabraniti fudbalskoj reprezentaciji Izraela, ali i izraelskim klubovima igranje domaćih utakmica pod okriljem UEFA-inih takmičenja na stadionima unutar države zbog trenutnog stanja u zemlji.

Povodom zabrane pismo podrške Izraelu uputio je predsjednik Fudbalskog Saveza Gruzije koji je ponudio Izraelcima igranje domaćih utakmica u Tbilisiju.

“Želimo izraziti našu podršku zemlji koja proživljava teške trenutke. Nudimo vam besplatno odigravanje domaćih utakmica na “Mikheil Meskhi” stadionu u Tbilisiju, u periodu trajanja UEFA-ine zabrane. Postoji duga historija prijateljstva između ove dvije zemlje, želimo izraziti podršku u ovim teškim vremenima i ponuditi svoj stadion za odigravanje svih utakmica pod okriljem UEFA-e”, stoji u saopštenju gruzijskog saveza.

Reprezentacija Izraela svoju prvu utakmicu kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo igra 9. septembra kao domaćin protiv selekcije Belgije.

Bosna i Hercegovina u Izraelu u okviru kvalifikacija za Euro 2016 gostuje u oktobru, a svakako se nadamo da će krvavi rat biti zaustavljen što prije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas