Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U Sarajevu otvoreno klizalište na otvorenom

Preporučeno

Večeras je u sarajevskom naselju Dobrinja otvoreno jedino klizalište na otvorenom ove zime u olimpijskom gradu, javio je novinar agencije Anadolija.

klizaliste_Dobrinja_4Ono čime je klizalište ispred tržnog centra Merkator posebno uveselilo građane jeste to da je klizanje na njemu besplatno, a cijena iznajmljivanja klizaljki za one koji ne posjeduju svoje iznosi simboličnu jednu konvertibilnu marku.

Projekat postavljanja i održavanja klizališta finansira sarajevska općina Novi Grad, zajedno sa sponzorima. Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić kazao je kako je ovo prvo klizalište u ovoj općini otkad ona postoji.

Upravo se čita:  Put novca od Dubajija do BiH: Za šta Tužilaštvo zapravo sumnjiči influenserku Adnu Helić

“Narednih 60 dana ovo klizalište će biti na raspolaganju građanima Dobrinje i drugih novogradskih naselja. Klizanje će biti besplatno za sve uzraste i to je naš doprinos kvaliteti života u ovom naselju. U Zetri imamo klizalište koje je udaljeno od ovog naselja u kojem živi 40.000 ljudi i smatrali smo da je to potrebno uraditi u ovom naselju”, naglasio je Efendić.
Nakon obraćanja načelnika Efendića i zvaničnog puštana klizališta u rad, mališani su preplavili ledenu plohu.

Upravo se čita:  Spremite se na povratak ljetnih temperatura

Djevojčice i dječaci svih uzrasta stajali su u redu na vratima, kako bi što prije stali na led. Na njihovim licima vidjela se radost zbog klizališta koje će imati u blizini svojih domova svaki dan.
“Imam diplomu klizanja i kližem dugo. Puno, puno, puno volim da kližem”, kazala je petogodišnja Sajra za agenciju Anadolija, te dodala da će svaki dan dolaziti da kliže.

Upravo se čita:  Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas

“Kližem već dvije godine, a prije sam se bavio hokejom. Planiram često posjećivati ovo klizalište, dolaziću svaki dan. Živim na Dobrinji i najdraže mi je što blizu živim da mogu dolaziti svaki dan”, kazao je desetogodišnji Din Mujezinović.

Ledena ploha biće postavljena do 10. marta, a odgovara joj temperatura do 8 stepeni Celzijusa. Klizalište je otvoreno svakim radnim danom od 9 do 19 časova, a vikendom od 10 do 21 čas.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas