Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Bujice, pijavice i olujni vjetar: Pogledajte kako je olujno nevrijeme poharalo otok Murter u Hrvatskoj

Preporučeno

6cde3ff7217bb4e3fb68d91bf4799ab7

U kratkom vremenskom roku palo je preko 50 litara kiše po četvornom metru što je uzrokovalo velike bujice u Murter.

Nakon što je dan prije donijela olujno nevrijeme u sjevernijim dijelovima Hrvatske, ciklona Olivija jučer navečer premjestila se nad sjevernu Dalmaciju. Najteže je, javlja portal Crometeo, bilo na šibenskom području a pogotovo otoku Murteru koje se našlo na udaru olujnog vjetra i pijavice.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

add52e3dc03597262825aead33fd0b5a

Tačno u 23 sata počeli su grmljavinski pljuskovi, tuča te vjetar koji su s mjesne rive rastjerali mještane koji su uživali u pučkoj fešti. U kratkom vremenskom roku palo je više od 50 litara kiše po četvornom metru, što je uzrokovalo velike bujice koje su nosile klupe, osobne stvari brojnih posjetitelja, ali i razglas s rive. Ubrzo je mjestom prošla i pijavica, a sve su iz svog kombija snimili članovi klape Sveti Florijan nakon što su bili prisiljeni naglo prekinuti nastup na rivi.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Nevrijeme se zatim premjestilo prema Pirovcu i šibenskom zaleđu. U Pirovcu je do ponoći palo 30 mm kiše, što je također izazvalo bujice na ulicama. U Miljevcima i području Radonića padala je jako tuča, a zrna su bila promjera do 7 centimetara.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas