Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Sutra pretežno oblačno vrijeme, mogući pljuskovi

Preporučeno

Ilustracija (Foto: Bh-index)
Ilustracija (Foto: Bh-index)

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 10; Kupres 18; Ivan Sedlo 21; Livno 23; Sokolac 24; Bihać i Sarajevo 25; Trebinje 26; Bugojno, Gradačac, Mostar i Srebrenica 27; Bijeljina, Jajce, Neum, Prijedor, Sanski Most, Stolac, Tuzla, Zenica i Zvornik 28; Banja Luka i Doboj 29; Čapljina 30 °C.

Upravo se čita:  Arijana Memić traži zabranu ispijanja kafa policajcima MUP-a KS za vrijeme radnog vremena

Sutra se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Padavine uglavnom u drugoj polovini dana, a u Bosni i slaba grmljavina. Prije podne kiša je moguća u Krajini. Više sunčanog vremena i bez padavina na jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 16 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 °C, na jugu Hercegovine od 27 do 31 °C.

Upravo se čita:  Muharem od džeparca kupio kravu: "Najlakše je sjesti i reći ne može"

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Poslije podne se očekuje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27 °C, saopšteno je iz FHMZBiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas