Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ermin Zec o nastavku karijere: Radije bih ostao u Turskoj nego išao u Rusiju

Preporučeno

zec_ermin_bih_prip_227031S1

“Imam dosta ponuda iz Rusije, to trenutno vagam. Prije bih ostao u Turskoj, nego išao u Rusiju”, rekao je bh. fudbaler Ermin Zec

Nekadašnji bh. fudbalski reprezentativac Ermin Zec je za Anadolu Agency (AA) potvrdio da su pregovori s njemačkim Nurnbergom propali i da će uskoro pronaći novi angažman.

”Bio sam u pregovorima sa Nurnbergom, ali se nismo uspjeli dogovoriti i to je propalo”, kazao je Zec.

Ofanzivni fudbaler je za AA govorio o navodima medija da će svoju karijeru nastaviti u nekom od nekoliko turskih klubova, među kojima su Bursaspor i Balikesirspor bili najveći kandidati za mogući transfer.

Zec je potvrdio da njegovi predstavnici u Turskoj pregovaraju s ovim klubovima, ali da postoji mogućnost transfera i u Eskisehirspor.

Bivši član Genclerbirligija je izrazio nadu da će pregovori uskoro biti realizovani.

“Kada bi došla neka ponuda koja bi mene zadovoljila otišao bih i u Evropu. Imam dosta ponuda iz Rusije i to trenutno vagam. Prije bih ostao u Turskoj, nego išao u Rusiju. Otišao bih u Rusiju, samo ako klub bude dobar i ozbiljan, inače bih ostao u Turskoj”, kazao je bh. fudbaler koji je karijeru počeo u bugojanskoj Iskri.

Zec je neuobičajno dugu pauzu za profesionalnog fudbalera iskoristio za povratak u Bugojno, gdje s Iskrom svakodnevno trenira i održava formu.

“Vjerujte mi da sedam godina nisam imao ovako dug odmor, jer sam se uvijek na vrijeme javljao na pripreme. Ovo mi je najduži odmor u posljednjih sedam godina. Treniram sa Iskrom svaki dan, pripremam se koliko mogu i vjerujem da ću biti potpuno spreman gdje god da odem”, zaključio je Zec.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro na magistralnom putu kod Brezovice u Sloveniji poginuo je...

Još vijesti za vas