Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Vlajki: Izetbegović najveća opasnost po RS

Preporučeno

Emil Vlajki
Emil Vlajki

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je danas da su učestali napadi SDS-a u posljednje vrijeme na instituciju predsjednika Republike Srpske i posebno na njega kao potpredsjednika, te ocijenio da je “opozicija u Srpskoj napravila pakt sa radikalnim bošnjačkim strukturama i dijelovima međunarodne zajednice”.

Vlajki je naveo da predsjednik SDS-a, u više navrata za njega insinuirao “da je na Dodikovim jaslama”, kao i da iznenada “srbuje”.

Upravo se čita:  Zastava susjedne Srbije u BiH: Načelnica općine u RS-u poslušala “naredbu” SNSD-ovske vlasti

“To su sve insinuacije i mene kao potpredsjednika Srpske ove gluposti ne zanimaju. Ove četiri godine navikao sam da moju građansku orijentaciju bezobzirno napadaju Bošnjaci, Hrvati i Srbi”, rekao je Vlajki novinarima.

On je rekao da je “opozicija u Srpskoj napravila pakt sa radikalnim bošnjačkim strukturama i dijelovima međunarodne zajednice”, te da to rade, kako je rekao, “u želji da ruše Milorada Dodika”.

Upravo se čita:  Mediji u Mađarskoj: Bit ćemo na stubu srama jer smo glasali protiv Rezolucije o Srebrenici

“To paktiranje sa đavolom vodi faktičkom uništenju Republike Srpske”, rekao je Vlajki.
Vlajki smatra da je najveća opasnost po Republiku Srpsku Bakir Izetbegović i njegove izjave o Srbima kao genocidnom narodu.

“Opasno je da Izetbegović koji je član i trenutno predsjedavajući Predsjedništva BiH stalno govori da je Sarajevo glavni grad BiH, zaboravljajući da u Sarajevu žive i Srbi i Hrvati koji ne žele jedinstvenu BiH”, smatra Vlajki.

Upravo se čita:  Puljić: Opet Željka Cvijanović poslala nešto u UN, s potpisom Stevandića

Prema njegovim riječima, jedina šansa za Republiku Srpsku jeste njeno ubrzano osamostaljenje kako bi imala stvarne šanse da uđe u EU.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mehmed iz Gračanice: Nazvala me i rekla “postao si opet babo”, dva sata kasnije je više nema

Dok traje istraga o tome kako je poslije urednog porođaja Elvira Huskanović (29) dva sata kasnije preminula na putu...

Još vijesti za vas