Utorak, 30 travnja, 2024

Hapšenje u Sarajevu: Slovaci varali starije građane, uzimali novac za lažnu operaciju

Preporučeno

Foto: Radiosarajevo.ba
Foto: Radiosarajevo.ba

Državljani Republike Slovačke, i to Mikulaš Lakatoš (50), Agnesa Sarkozijova (53) i Maria Laktošova (49) uhapšeni su danas u Sarajevu nakon što su otkriveni dok su na prevaru uzimali novac od bh. građana.

Naime, kako saznajemo u sarajevskoj policiji oni su preuzeti od policije u Trebinju nakon što je za njima raspisana potraga zbog krivičnog djela prevare, piše portal Radiosarajevo.ba

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

Oni su na području Kantona Sarajevo u posljednje vrijeme intenzivno djelovali, kao i na širem području BiH i to tako što su varali starije osobe tražeći od njih novac za, tobože, prijeko potrebnu operaciju mlađe osobe koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći.

SLOVACI

Navodno, tu osobu su vodali sa sobom i tako prisvajali novac koji im je dat na ime pomoći za operaciju u Kliničkom centru u Koševu.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

Kod njih je pretresom i pronađen određena količina novca za koju se sumnja da potječe iz krivičnog djela, a oni su nakon saslušanja u policiji predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas