Nedjelja, 28 travnja, 2024

Klas razvija novi lanac trgovina “BH bazar” sa oko 100 objekata

Preporučeno

klas_936264949Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor kompanije „Klas“ d.d. Rusmir Hrvić potpisali su jučer u zgradi Općine ugovor o zakupu još jednog poslovnog prostora u Bosanskoj tržnici na Dobrinji.

Naime, „Klas“ kao domaća kompanija u okviru Bosanske tržnice otvara market u kojem će se prodavati svi oni proizvodi koji se ne mogu naći u prodavnicama koje već djeluju u Bosanskoj tržnici. Time će biti obogaćena ponuda domaćih proizvoda u Bosanskoj tržnici.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Efendić je kazao da je, kako je i najavljeno programom „Pokrenimo Novi Grad zajedno“ prva Bosanska tržnica otvorena na Trgu djece Dobrinje 1. oktobra ove godine, piše Novigradsarajevo.ba

„Građani su jako dobro prihvatili ovaj projekat i imamo vrlo pozitivna iskustva za ovaj mjesec dana, od kada je tržnica otvorena. Bosanska tržnica je prilika za sve građane BiH i Novog Grada da kupovinom domaćih proizvoda pomognu svojoj državi i ljudima širom BiH koji žele da žive od svog rada. Osim toga, na taj način pomažemo i sebi, jer se radi o zdravim i kvalitetnim bosnaskim proizvodima“, kazao je načelnik Efendić.

Dodao je da je „Klas“ najveća domaća kompanija koja se bavi proizvodnjom hrane sa najvećim kapacitetom u BiH, te da će kroz projekat “BH bazar” ova kompanija omogućiti svim domaćim proizvođačima da svoje proizvode prodaju u prodavnicama „Klasa“.

Direktor Rusmir Hrvić istakao je da je „Klas“ odlučio da podrži ovaj projekat Općine Novi Grad.
„Prepoznali smo potencijal Bosanske tržnice i na ovaj način želimo da pomognemo taj projekat koji direktno radi na razvoju domaće proizvodnje i domaće privrede.Trenutno je najveći problem domaćih proizvođača kako doći do prodajnih polica u BiH i kako te svoje proizvode prezentirati i ponuditi potrošačima“, naglasio je Hrvić.

Istakao je da “Klas“ osim ovog projekta ima u planu da razvije jedan lanac trgovina pod nazivom „BH bazar“, koji bi trebao da ima oko 100 objekata, a glavna vizija je da domaćim proizvođačima ponude mogućnost da svoje proizvode prodaju u „Klasovim“ prodavnicama, bez nekih dodatnih plaćanja. Na taj način će domaćim proizvođačima biti omogućeno da svoje proizvode prezentiraju i ponude krajnjim potrošačima.

Hrvić je najavio veliku akciju domaćih proizvoda koji će se od 1. novembra ove godine moći kupiti u „Klasovim“ prodajnim objektima po cijeni nižoj za 20 posto od redovne.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas