Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Susret Britanke i gorile koja je držala u naručju kad je bila dijete će vas dirnuti do suza

Preporučeno

5468d31f-382c-4e13-88f0-0cacd973813e-britanka-s-gorilom-preview

Tansy Aspinall svoje prvo prijateljstvo s gorilom Djalom ostvarila je još kao dijete u parku za divlje životinje u engleskom Kentu, koji vodi fondacija njezinog oca Damiana, a koja brine o gorilama i očuvanju njihove vrste

Damian Aspinall je prije više od dvadeset godina prvi put dopustio Djali da drži tada 18-mjesečnu Tansy u svom naručju, a fotografije pritom snimljene izazvale su brojne kontroverze u toj zemlji, prenosi Daily Mail.

No, djevojci je otac pritom dao neprocjenjivu priliku, a to je bila mogućnost da Tansy ostvari posebnu vezu s Djalom, koju imamo prilike vidjeti u ovom dirljivom videu.

Tansy, danas odrasla 25-godišnjakinja, pri svom prvom susretu s Djalom nakon 12 godina, prišla joj je s dozom opreza, ali opet hrabro i bez ustručavanja. Naime, Djala koja je u divljinu vraćena još 2002. godine je prvo pomirisala Tansy, a kada je prepoznala njen miris, poklonila joj je veliki zagrljaj.

“Kad vas ovako grle i kad traže od vas da ih grlite kako to čine gorile, nema ništa tako dragocjeno kao odnos i povezanost koju tada osjećate s njima. Brinete o tim životinja u zatočeništvu i kada ih pustite u divljinu, oni vas prepoznaju nakon toliko godina i grle vas s tolikom ljubavlju. Doista nema ljepšeg poklona”, kazao je u videu Damian, prilikom ponovnog susreta s gorilama u divljini afričke države Gabon.
(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas