Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Vatrogasci se pohvalili da su sklonili opasnu zmiju, građani pišu: “Ovo nije poskok”

Preporučeno

“Nisam stručnjak za zmije, no ipak poznajem zmije, odrastao sam među njima i ukoliko je ovo vjerodostojna fotka, ovo nije poskok”, jedan je od komentara

“Još jedan poskok uspješno izmješten van urbane sredine”, glasila je jučerašnja poruka vatrogasaca iz Rovinja putem Facebooka.

Većina građana se zahvalila vatrogascima jer rade dobro svoj posao.

Međutim, malo kasnije javili su se građani koji su doveli u pitanje da li je zaista riječ o poskoku.

“Nisam stručnjak za zmije, no ipak poznajem zmije, odrastao sam među njima i ukoliko je ovo vjerodostojna fotka, ovo nije poskok”, “Zmija na slici nije poskok već crnokrpica, crnokrpica ima vertikalnu zjenicu kao što ima poskok i nema cik cak šaru kao poskok već tamne mrlje”, “To nije poskok”, glasili su neki od brojnih komentara na ovoj grupi.

Podsjetimo, poskok je vrsta najotrovnije i najopasnije europske zmije iz porodice ljutica.

Crnokrpica, ljuta ili pržac (Telescopus fallax), zmija iz por. guževa (Colubridae). Leđa su joj siva ili pepeljasta, s trima nizovima crnih i smeđih pjega (po kojima je i nazvana), a trbuh svijetlosiv ili žućkast, katkad posut crnim pjegama. Vrlo je razdražljiva i lako napada, a otrovna je samo za male životinje kojima se hrani. Za ljude je bezopasna.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas