Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Ovaj bik je prodat za nevjerovatnih 288 hiljada maraka

Autor:Agroklub

Preporučeno

Najbolji je muški potomak svog oca Houston-Pp, dok mu je majka Wiranga Pp, kćerka poznatog oca Mahango-Pp.

Na njemačkoj pijaci goveda u Osterhofenu prodat je sedmi najskuplji bik Flekfie na dosadašnjim aukcijama.

Za njega izdvojeno 144.000 eura (oko 288.000 KM), izvještava Agrarheute.

Zapravo, on je još uvijek “mladić”. Jedanaestomjesečni bik dobio je ime Hardcore PP. Dobro je i pravilno razvijen, a odlikuje se najboljim priplodnim vrijednostima, što je unaprijed izazvalo interesovanje stanica za osjemenjivanje.

Najbolji i najizbalnsiraniji

Hardcore PP ima ukupnu priplodnu vrijednost 138, vrijednost mlijeka 127, vrijednost mesa 107, kondicionu priplodnu vrijednost 117 i spoljašni izgled 116/110/108/116. Jedan od najboljih i najizbalansiranih homozigotnih bikova.

Najbolji je muški potomak svog oca Houston-Pp, dok mu je majka Wiranga Pp, kćerka poznatog oca Mahango-Pp.

Na aukciji ga je za 144.000 eura kupio Bayern-Genetik iz Minhena Grub. To je prvi bik koji je probio barijeru od 100.000 eura na pijaci Osterhofen.

Hardcore cijena

Na martovsku stočnu pijacu u Osterhofenu doveo ga je uzgajivač Jozef Draksinger iz Valdkirhena. Iako je znao da ga neće dati za orase, nije očekivao da će mu cijena biti tolika te je bio vidno sretan zbog izuzetno dobre nagrade za svoj rad.

Farmeri na društvenim mrežama komentarišu kako je dostigao pravu “hardcore cijenu”. Mnogi ne mogu razumjeti zašto se toliko novca troši na rasplodnog bika. Drugi, pak, pišu da bi jednog dana željeli postići isto, prenosi Agroklub.

Kako izgleda Hardcore PP pogledajte u videu:

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas