Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Šokirali se kad su ispod bebinog krevetića ugledali zmiju otrovnicu: ‘Pratila me kroz kuću pa sustigla kad sam ušla u sobu’

Preporučeno

“Jedna izbezumljena žena rekla je da ima crnu zmiju u dječjoj sobi svoje bebe”, rekao je.

Crvenotrbuša crna zmija uklonjena je iz sobe devet tjedana stare bebe na krajnjoj južnoj obali NSW-a. Dva člana tima iz Narooma Volunteer Rescue Association (VRA) pozvani su na imanje u Dalmenyju u nedjelju navečer, nakon dojave da je zmija veličine gotovo jedan metar ušla u kuću.

Kapetan Malcolm Barry rekao je da ih je majka djeteta, Eileen Abood, kontaktirala za pomoć. “Jedna izbezumljena žena rekla je da ima crnu zmiju u dječjoj sobi svoje bebe”, rekao je. “Pronašli smo … crvenotrbušnu crnu zmiju sklupčanu oko noge stola za presvlačenje u dječjoj sobi.”

Članovi Narooma VRA prošli su obuku o rukovanju zmijama “uhvati i pusti” u studenom prošle godine. Gmaz od nedjelje bio je peta crna zmija s crvenim trbuhom koju je posada uklonila s lokalnog posjeda od njihove obuke – ali prva izvučena iz kuće. G. Barry je rekao da je zmija bila “vrlo mirna” u trenutku kada je uklonjena iz sobe.

‘Hvatanje je bilo jednostavno’

“Bilo je to zapravo vrlo jednostavno hvatanje i puštanje, ušli smo u spavaću sobu, pomaknuli nekoliko komada namještaja, spustili torbu za hvatanje zmija i ona je zapravo sama otišla u torbu”, rekao je. “Vjerojatno smo imali više problema pokušavajući je izvući, jer kad smo je pustili, htjela je ostati u vreći, a ne vratiti se u grm.” Zmija je puštena u grmlje više od 4 kilometra od kuće”, prenosi australski ABC.

Za Eileen Abood, koja je u to vrijeme bila kod kuće sa svojom devetotjednom kćeri Eilom i sestrom Olivijom Abood, bilo je to iskustvo koje para živce. “Bilo je vrlo uzbudljivo za Eilinih prvih nekoliko tjedana života”, rekla je Eileen Abood. “Vrata su bila otvorena za povjetarac, a ušla je zmija.”

Eileen Abood rekla je da ju je zmija pratila kroz kuću, dok je njezina sestra držala bebu Eilu i izdaleka promatrala jurnjavu. “Upravo sam prolazila do svoje sobe i primijetila da je na podu zmija”, rekla je. “Utrčala sam u svoju sobu i zatvorila vrata, a zmija je bijesno pokušavala proći ispod vrata.

Ručnikom zatvorili vrata

Olivia Abood, koja je još uvijek držala bebu, rekla je da je zmija zatim krenula prema dječjoj sobi. “Vidjela sam njezinu glavu kako viri ispod krevetića, zurila je i samo sam zatvorila vrata”, rekla je Olivia Abood. “Uzeli smo mokar ručnik i stavili ga ispod vrata kako bismo bili sigurni da se ne može izmigoljiti van.” Zatim su posuli brašno oko vrata kako bi mogli vidjeti je li zmija napustila sobu, dok su kontaktirali Narooma VRA.

Sestre su zahvalile volonterima što su zmiju uklonili i njihovoj obitelji pružili mir. “Bila je nedjelja poslijepodne i nisam mislila da ćemo mirno spavati sa zmijom zaključanom u kući”, rekla je Olivia Abood.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas