Utorak, 30 travnja, 2024

Pušteni na slobodu: Ovo je dvojac koji je sinoć u Sarajevu noževima napao putnike u tramvaju

Preporučeno

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Napadači iz sarajevskog tramvaja Almen Mujan (22) i Alija Suljić (21) koji su povrijedili četvoro putnika pušteni su na slobodu.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo saopćilo je, u vezi sa sinoćnjim događajem u tramvaju koji je saobraćao ulicom Džemala Bijedića, da je dežurni tužilac nakon što je upoznat o svim činjenicama u vezi s tim događajem, naredio zadržavanje osumnjičenih osoba u trajanju od 24 sata.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

 

– S obzirom na to da su osumnjičeni državljani BiH, da nisu osuđivani te da su svi svjedoci saslušani i da ne postoji mogućnost ometanja krivičnog postupka, Tužilaštvo je procijenilo da se nije stekao nijedan zakonski osnov odnosno razlog da bi se prema njima predložila mjera pritvora. Izvještaj o počinjenju krivičnog djela protiv dvojice osumnjičenih će biti dostavljen naknadno, nakon čega će protiv njih biti poduzete daljnje zakonske mjere – navode iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Dijaspora uplatila rekordan iznos novca rodbini u BiH

Podsjetimo, njih dvojica su sinoć oko 21:30 sati u tramvaju, koji se saobraćao ulicom Džemala Bijedića, noževima napali tri putnika dok su četvrtog pretukli pesnicama zbog čega je zadobio kontuzije.

Nezvanično saznajemo da su obojica napadača bili pod uticajem alkohola.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas