Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

SDA: “Šestorka” blokirala put BiH u EU i NATO

Preporučeno

I ovaj sastanak “šestorke” pokazao je da oni ne znaju ili ne mogu postići dogovor ni o čemu, navodi se u saopštenju SDA.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kad je u pitanju vojna imovina, dogovor predstavlja korak unazad jer umjesto da Vijeće ministara usvoji već potpisani sporazum, vraćaju ga na doradu.

Očito da se pripremaju novi ustupci za Milorada Dodika – saopćila je Stranka demokratske akcije (SDA) nakon današnjeg sastanka šest parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Više od polovine stanovnika zadovoljno životom u BiH, čekaju se nove investicije

– U pogledu presude Sejdić-Finci, očito da ni tu nema napretka te da će i ovaj rok za podnošenje aplikacije za kandidatski status isteći bez provođenja ove presude.

To nije dobro za Bosnu i Hercegovinu i njen put za članstvo u EU i NATO.

Krajnji dogovor današnjeg sastanka je da se dalje dogovaraju – citat je iz saopćenja SDA.

Upravo se čita:  U aprilu povećan broj blokiranih računa bh. poslovnih subjekata

Prema toj stranci, jedini dogovori koji su postignuti u aktuelnom mandatu Vijeća ministara su dogovori u kojima je ona učestvovala (popis stanovništva, Zakon o sistemu državne pomoći, sporazum o vojnoj imovini, bezvizni režim i drugo).

– Jedino što spomenuta ‘šestorka’ može da se dogovori je na štetu Bosne i Hercegovine (budžet,pravosuđe, Centralna banka, Elektroprijenos), a što je definirano i u sporazumima Lagumdžija-Dodik-Čović – saopćila je SDA.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas