Utorak, 7 svibnja, 2024

Sirijac koji zapošljava 585 radnika na Balkanu

Preporučeno

yasenka-1

Tiho i bez velike medijske pompe, na samome kraju prošle godine Radwan Joukhadar (1948), magistar farmacije, otvorio je svoju prvu fabriku lijekova u Vukovaru. Danas zapošljava ukupno 585 radnika.

Na taj način ovaj Sirijac, koji već 45 godina živi u Hrvatskoj, postao je ozbiljan igrač uopće u ovoj grani, a prije svega jer je sa tvornicom u Vukovaru zaokružio cijeli proces, prenosi Al Jazzera.

Upravo se čita:  Pogledajte stan koji se prodaje u Sarajevu za 780.000 KM

Tako Joukhadar danas ima tvornicu lijekova, ljekarne po cijeloj Hrvatskoj, ali i veledrogerije koje pokrivaju Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju. Ipak, iako u Hrvatskoj posluje četvrt stoljeća, o Joukhadaru se malo toga ili gotovo ništa ne zna.

Na pitanje novinara da li je ramišljao o tome koliko će se posao raširiti, Joukhdar odgovara:

Od početka sam imao jasnu viziju i cilj. Svakako želim naglasiti da sam u Vukovaru te 1990. posao počeo sa dva radnika. Radio sam po cijele dane, putovao… Danas imam tri poslovne jedinice u Hrvatskoj.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

656x330

U Vukovaru, Zagrebu i Splitu, te predstavništva u Sarajevu i Ljubljani. Imam i 35 ljekarni po cijeloj Hrvatskoj. Danas zapošljavam ukupno 585 radnika. Rezultati ostvareni u 2013. godini pokazuju kako Medical Intertrade d.o.o., po kriteriju ostvarenog prihoda, zauzima 45, a prema kriteriju novoostvarene vrijednosti 113. mjesto među 500 najvećih kompanija u Hrvatskoj.

Gledajući samo farmaceutski segment, kompanija se nalazi na petom mjestu temeljem kriterija novoostvarene vrijednosti. Sada smo u Vukovaru otvorili i fabriku lijekova pod imenom Yasenka, koja je dobila ime po mojoj supruzi Jasenki, koja je oralni hirurg. Yasenka d.o.o sada proizvodi sirupe, a svakako želim naglasiti kako želimo proizvoditi lijekove, tablete, kapi, dodatke prehrani, kreme i masti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas