Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Pijani biciklista usmrtio pješaka

Preporučeno

b397786a39aa214080ed93104a15b0bc

Rajo Bajić (75) iz Zvornika preminuo je od zadobijenih povreda u nesreći kada ga je u subotu biciklom udario pijani sugrađanin Mikajlo Stankić (68), u Donjim Pilicama, na putu Zvornik – Bijeljina.

Iz CJB Bijeljina su, navodeći njihove inicijale, saopštili da se nesreća dogodila oko 20 časova, te da je alko-testiranjem Stankića utvrđeno da je u trenutku tragedije imao 0,99 promila alkohola u krvi.

Upravo se čita:  Slučaj u BiH: Policiji prijavljeno da je iz automobila ukradeno pola miliona maraka!

Do nesreće je došlo kada je Stankić zbog neprilagođene brzine udario Bajića, koji je potom pao na asfalt i zadobio teške povrede u predjelu glave.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Opštoj bolnici u Zvorniku, pješak je zbog težine povreda prevezen u Klinički centar u Tuzli, gdje je u nedjelju preminuo.

Kako nezvanično saznajemo, Stankić je vozio brzo, a pritom nije imao svjetla na biciklu.

Upravo se čita:  Dan žalosti u Tuzli: Danas će Amela i njeno dvoje djece biti ispraćeni na vječni počinak

“Put je neosvijetljen i on vjerovatno nije ni primijetio pješaka kojeg je u punom naletu udario i oborio na asfalt. Bajić je udario glavom od ivičnjak i od siline udara zadobio je izliv krvi u mozak”, rekao je naš izvor blizak istrazi, dodajući da je i biciklista nakon udara pao, ali je samo lakše povrijeđen.

O svemu je obaviješteno Okružno tužilaštvo u Bijeljini, a dežurni tužilac je naložilo istragu u cilju utvrđivanja uzroka i okolnosti ove saobraćajne nesreće.

Izdvajamo

Izdvajamo

Klanjana dženaza preminuloj porodilji Elviri : Tek rođeni sin dobio ime Elvir, po svojoj majci

Elviri Huskanović (29), porodilji koja je preminula nakon urednog poroda na putu za UKC Tuzla, danas je na Centralnom...

Još vijesti za vas