Srijeda, 1 svibnja, 2024

Šepić: Novi pristup velika šansa za BiH

Preporučeno

Senad Šepić
Senad Šepić

Stanje u Ukrajini, pozicija Rusije u Savjetu Evrope i sloboda medija u Evropi osnovne su teme zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu.

Kako je Feni izjavio član delegacije Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić, sloboda medija je tema koja je i za BiH posebno aktuelna nakon posljednjih napada na medije i slobodu govora.

Šepić navodi da BiH nije zvanično na dnevnom redu zasjedanja, ali u mnogim sastancima koje je imao s kolegama iz više evropskih zemalja pozitivno su ocijenjeni posljednji napori u definiranju zajedničke izjave političkih lidera u BiH i deblokadi evropskog puta.

Upravo se čita:  "Dešava se ozbiljan udarac na srpski narod": Dodik odgovorio šta će biti 2. maja

”Novi pristup EU za BiH se vidi kao velika šansa za našu zemlju, ali i cijeli zapadni Balkan i EU, jer su to zajednički interesi integracije i stabilizacije toga prostora. Moramo pokazati maksimalnu odgovornost i ovu izjavu što prije usaglasiti u Predsjedništvu BiH i usvojiti je u Parlamentarnoj skupštini BiH, jer ovaj interes i pozitivno stanje za nas neće vječno trajati”, kazao je.

Upravo se čita:  Nešiću na izjavu "Sanjam da svi Srbi žive ujedinjeni" stigli komentari iz Srbije: 'Alo Bosanac, šta te briga gdje ćemo da živimo'

”Također je važno da iskoristimo i 2015. godinu kada je BiH predsjedavajuća Komiteta ministara i značajnih tijela Vijeća Evrope. Pozivam zato još jednom sve odgovorne u našoj zemlji da shvate važnost ovoga trenutka, donesu odluke i preuzmu odgovornost da pokrenemo zemlju i deblokiramo naš evropski put, što je u interesu svih nas koji živimo u BiH”, poručio je Šepić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas