Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Sead Kolašinac: Treniram više od deset sati dnevno

Preporučeno

kolasinac seadProšlo je tačno pet mjeseci otkako je Sead Kolašinac, igrač Schalkea i naš reprezentativac, na prvoj ovosezonskoj bundesligaškoj utakmici protiv Hanovera zadobio tešku povredu koljena, piše Avazov Sport.

U međuvremenu, 26. avgusta prošle godine, Sead je operisan, ali nije klonuo duhom… Vjerovao je u sebe i kako kaže – dragog Boga, nadajući se najboljem…

– Treniram s trenerom specijalistom kod kuće, jer zašto ići na pripreme s ekipom ako ne mogu trenirati punim kapacitetom. Inače. maksimalno sam iskoristio minuli period… – kaže Kolašinac u razgovoru za “Avazov Sport”.

Boli li Vas još koljeno?

– Na moju sreću, nemam više nikakvih bolova. Već uveliko radim s loptom. Na terenu sam od sedam sati ujutro do pet sati poslije podne, izuzimajući samo pauzu za ručak. Treniram preko deset sati dnevno. Naveče to sve opet upotpunjavam trčanjem i fitnesom. Na povedu više i ne mislim, jer ako bi o tome razmišljao, to bi me samo sputavalo u svemu. Ja sam tip igrača koji uklizava, bori se, traži duele i sad kad bi još razmišljao o tome, prenosi “Sport.ba“.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas