Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Razbijen međunarodni lanac prostitucije

Preporučeno

Ilustracija
Ilustracija

Zagrebačka policija razbila je međunarodni lanac prostitucije i uhapsila više osoba, koje su od jula pretprošle godine angažovale devojke iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine radi prostitucije u hotelima u Njemačkoj.

Petoro uhapšenih policija tereti za zločinačko udruživanje, a preostalih petoro zbog prostitucije, javila je agencija Hina.

Zločinačko udruženje je, uz četiri hrvatska državljanina, organizovao i vodio njemački državljanin s privremenom adresom u Hrvatskoj koji je organizovao lanac prostitucije.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

Ta krivična djela su međunarodnog karaktera, jer se komunikacija i djelovanje uhapšenih odvijalo preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok se prostitucija organizovala na području Nemačke.

Policija je osim toga utvrdila da je pet hrvatskih državljana od kraja 2013. na području Hrvatske i Njemačke organizovalo na identičan način prostituciju.

U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je sarađivala i sa njemačkom policijom kao i bosanskohercegovačkom Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).
Svi osumnjičeni su pritvoreni i krivično prijavljeni, piše Hina.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas