Petak, 17 svibnja, 2024

Sutra oblačno vrijeme, poslijepodne padavine

Preporučeno

kisa-ulicaU Bosni i Hercegovini sutra se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati padavine poslijepodne i u noći na nedjelju, postepeno od zapada prema istoku zemlje.

U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2 stepena, na jugu Hercegovine od 2 do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 stepeni, na jugu Hercegovine do 15.

U Sarajevu će sutra prijepodne doći do naoblačenja. Krajem dana se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka oko -2 stepena, a najviša dnevna oko 10.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Kupres 2, Ivan-sedlo 3, Livno i Srebrenica 6, Bugojno i Sarajevo 7, Goražde, Gradačac, Jajce i Tuzla 8, Drvar i Bijeljina 9, Zenica, Doboj i Banja Luka 10, Bihać, Sanski Most i Trebinje 11, Mostar i Stolac 13, Neum 14 i Čapljina 15, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

FTV podnio krivičnu prijavu protiv Uprave BHRT-a

Advokati Federalne televizije Nina Kisić i Goran Dragović kazali su da je ovaj javni servis podnio krivičnu prijavu protiv...

Još vijesti za vas