Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Nakon ljubavne drame Sarajevu: Semir joj dao tri opcije, da se uda za njega, da je siluje ili ubije

Preporučeno

Adelisa Musić (19), koju je bivši momak Semir Hodžić (26) u utorak poslije podne dovezao do rijeke Željeznice te je nožem pokušao ubiti u autu, a potom i sebi oduzeti život, u stabilnom je stanju. Tu informaciju nam je potvrdila i Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Semir nije mogao podnijeti raskid s Adelisom (Foto: Facebook)
Semir nije mogao podnijeti raskid s Adelisom (Foto: Facebook)

Adelisino stanje je nešto bolje u odnosu na jučer. Skinuta je s aparata, ali s obzirom na to da je riječ o izuzetno teškim povredama, opasnim po život, i imajući u vidu da se još nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju, doktori moraju biti na oprezu. Semirovo stanje je i dalje stabilno – kazala je Jandrić.

Semir je Adelisu nožem izbo od glave do pete. Radi se o ubodnim ranama na rukama, nogama, vratu, leđima i trbuhu, dok je Semir nanio sebi tri-četiri ubodne rane s prednje strane grudnog koša i abdomena.

Upravo se čita:  U aprilu povećan broj blokiranih računa bh. poslovnih subjekata

Prema riječima Alije Musića, Adelisinog brata, koji je rekao da je upravo bio u posjeti mlađoj sestri. On ju je inače i povrijeđenu pronašao u uvali ispod Mosta spasa, koji se nalazi između naselja Butmir i Sokolović-Kolonije, piše portal Dnevnog avaza

-Adelisa je dosta bolje u odnosu na prije. Strašno je uplašena, uznemirena. Očigledno da ju je veoma strah, ali moram priznati da se i smijala. Najvažnije je da se njeno stanje polako stabilizira – rekao je Musić, a citira ga pomenuti list

Kroz razgovor s njim saznali smo da su Adelisa i Semir bili u vezi četiri-pet mjeseci i da su raskinuli jer, kako nam je Alija kazao, jednostavno nije išlo.
Semir mi je u početku djelovao kao veoma dobar momak. Nikada ne bih ni pomislio da je u stanju učiniti ovako nešto. On je Adelisu i nakon raskida uznemiravao. Prijetio joj je na svakojake načine. Jedne prilike ju je i premlatio ispred frizerskog salona na Čengić-Vili, gdje je radila. Bacio ju je na beton, usljed čega je povrijedila koljena i ruke – ispričao nam je Musić.

Upravo se čita:  Sud BiH potvrdio: Podignuta prva optužnica zbog negiranja genocida!

Dodao je da ga je Adelisa, zbog inicidenta ispred frizerskog salona, pozvala telefonom te kroz suze opisala šta joj se desilo.

Sestra me je nazvala i kroz suze ispričala šta joj se dogodilo. Odlučio sam popričati sa Semirom i saznati u čemu je problem. Pokušao sam mu objasniti da, ako ne ide, nije propast svijeta. Poručio sam mu da proba naći novu djevojku, ali isto tako da i Adelisa pokuša naći novog momka i gotovo, ali ne… Ponudio joj je tri stvari, da je siluje, ubije ili da se uda za njega – dodao je Alija.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Hodžić je nakon operacije smješten na Kliniku za opću i abdominalnu hirurgiju, gdje ga čuva nekoliko policajaca. Kako su nam kazali u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, protiv njega je otvorena istraga zbog pokušaja ubistva, a postupajući tužilac će u ovom slučaju odrediti mjere pritvora za osumnjičenog Hodžića.

(Dnevni avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Intenzivna potraga za rudarom Asimom Šehanovićem traje već duže od 50 sati od nesreće u kojoj je u jami...

Još vijesti za vas