Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Podignuta optužnica protiv rukovodioca firmi “Famus gradnja 3” i “Zarka”

Preporučeno

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv generalnog direktora firme “Famus gradnje 3” d.o.o Sarajevo Keme Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i Dženana Hadžana, zamjenika koordinatora na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, kao i nadzornog inžinjera i odgovorne osobi uime nadzornog organa “Zarka” d.o.o. Sarajevo, Zijada Imamovića.

Optuženima se stavlja na teret izvršenje teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Upravo se čita:  Objavljena vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

Optužnica je uslijedila nakon provedene istrage protiv odgovornih osoba “Famus gradnje 3” i “Zarka” zbog obrušavanja dijela stambeno-poslovnog objekta “Bauherc” na uglu ulica Hiseta bb i Kotromanića 28. januara, kojom prilikom su smrtno stradala dva radnika, a treći zadobio teške povrede.

Optužnicu je potvrdio Kantonalni sud u Sarajevu, te su uskoro očekuje izjašnjenje o krivnji optuženih, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas