Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Mostar: Maturanti skandirali nacionalističke pjesme i kamenjem gađali građane na istočnoj strani

Preporučeno

Protiv mostarskih maturanta koji su jučer kamenicama gađali građane u istočnom dijelu grada i skandirali nacionalističke pjesme bit će podneseni prekršajni nalozi, rekao je za bh. novinsku agenciju Patria portparol kantonalnog MUP-a u Mostaru Ljudevit Marić.

Više pojedinosti o ovom događaju znat će se u ponedjeljak, nakon što mostarska policija kompletira izvještaje.

Marić je rekao da niko od izgrednika nije priveden, jer se radi o maloljetnim licima, ali će policija svakako podnijeti prekršajne prijave protiv onih za koje se zna da su izazvali incident.

Upravo se čita:  Vršnjačko nasilje u Zenici: Dječaka maltretirali i tukli na školskom igralištu u Perinom Hanu, oglasila se Uprava

Grupa maturanata, koji školu pohađaju po hrvatskom programu, jučerašnju maturantsku paradu pretvorili su u incident, nakon što su kamenicama zasuli građene u istočno dijelu grada. Među izgrednicima bio je i veliki broj djevojaka.

Maturanti su na majicama nosili i natpise sa likom Ante Pavelića, vođe Ustaškoga pokreta u Drugom svjetskom ratu, prenosi NAP.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas