Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Mirza Hatić: Ja sam kriminalac, mene osudite ali pustite moju suprugu

Preporučeno

U Općinskom sudu u Sarajevu održana je sjednica za razmatranje prijedloga Tužilaštva KS o produženju pritvora osumnjičenima Mirzi Hatiću, njegovoj supruzi Lejli, Hilmiji Gariboviću, Kemalu Trli i Nihadu Škori.

Tužiteljica je kazala da Tužilaštvo ostaje u cijelosti kod prijedloga da se svim osumnjičenim produži pritvor za još dva mjeseca.

“S obzirom da je istraga u ovom predmetu izuzetno obimna i da Tužilaštvo radi na identifikaciji pojedinaca koji su krali zajedno sa ovom grupom, nismo uspjeli okončati istragu u ovih mjesec. Zbog toga predlažemo produženje pritvora za dva mjeseca”, kazala je Ruždić, prenosi Avaz.

Upravo se čita:  Banjalučki policajci raskrinkali prevarante: Obećali mu posao pa mu uzeli skoro 23.000 KM

Njih je zbog prevare nadležnima prijavio Igor Kamočaji, a osumnjičeni su navodno zajedno sa još nekim osobama krali i iz jedne prodavnice u BBI centru u Sarajevu.

Branioci su tražili da se njihovim klijentima ukine pritvor, a eventualno odrede mjere zabrane.

“Poštovani, ja sam kriminalac i ja sam priznao da sam reketario Mirzu Dadića i u FUP-u i u Tužilaštvu. Sve priznajem i mene osudite ali pustite moju suprugu na slobodu. Ona nije kriva. Moja supruga mi je govorila da će me moje gladne oči doći glave i to mi se i dogodilo pa sada plaču i moja punica i moja majka”, kazao je Hatić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas