Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

SIPA izvela spektakularno hapšenje osumnjičenih za trgovinu ljudima

Preporučeno

SIPA je rano u utorak započela međunarodnu policijsku akciju kodnog naziva „CD“, koja se izvodi u saradnji sa policijskim organima Francuske, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Akcija u BiH provodi se na području Zenice, Vlasenice, Prijedora i Jajca, gdje je uhapšeno sedam osoba, a u toku su pretresi objekata na nekoliko drugih lokacija. Akcija se istovremeno provodi i na području Francuske.

Upravo se čita:  Kanada će kosponzorisati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Uhapšeno sedam osoba u akciji SIPA-e

Uhapšeni se terete su počinili krivično djelo organizirani kriminal, trgovinu ljudima u svrhu radne eksploatacije.

Uhapšeni se sumnjiče da su duži vremenski period (od 2012. godine) vrbovali više ženskih osoba tako što su sa njima stupali u vanbračne zajednice i organizirali njihove odlaske na područje Francuske, a potom ih ucjenama, prijetnjama, zastrašivanjem, zlostavljanjem i drugim vidovima fizičkog i psihičkog nasilja primoravali da vrše krivična djela džepne krađe na području Francuske i šire i dostavljaju im novac koji pribave na taj način. U pojedinim slučajevima žrtve su bila i djeca – potvrdili su iz SIPA-e.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas