Subota, 4 svibnja, 2024

U Čitluku nestala desetogodišnja djevojčica, policija i GSS na terenu

Preporučeno

Na poziv Policije, HGSS Čitluk pokrenuo je potragu sa 16 spašavatelja, i 8 mještana, također im se pridružio tim HGSS Mostar sa 7 spašavatelja i 2 potražna tima sa psima.

U mjestu Vionica kod Čitluka u petak 26. juna u večernjim satima nestala je desetogodišnja djevojčica i Gorska služba spašavanja pokrenula je potragu za njom.

Na poziv Policije, HGSS Čitluk pokrenuo je potragu sa 16 spašavatelja, i 8 mještana, također im se pridružio tim HGSS Mostar sa 7 spašavatelja i 2 potražna tima sa psima, objavio je GSSuBiH.

Upravo se čita:  Vremenska prognoza za naredne dane: Malo kiše, malo sunca

Na terenu su spašavatelji koji pokušavaju pronaći djevojčicu koja je otišla od svoje kuće oko 20,30 sati, prema obližnjem brdu s ciljem da dovede koze kući. Od tada joj se gubi svaki trag.

Vozilima, reflektorima i čeonim svjetiljkama sinoć se pregledavao teren zone nestanka, objekti i komunikacije. Danas se očekuje pristizanje ostalih spasilačkih službi GSSuBiH.

Upravo se čita:  Objavljen kompletan finalni tekst Rezolucije o Srebrenici: Evo šta piše u njoj

Kako je objavljeno, djevojčica J.Ž. ima 10 godina, srednje tjelesne građe, kestenjasto smeđe boje kose srednje dužine, visine 1.2 m. Na sebi imala sivu majicu kratkih rukava, hlače-šarenu trenirku s prugama.

Iz GSS mole da svi koji imaju bilo kakvu informaciju koja može pomoći u potrazi,jave vođi potrage Žarku Peharu na mob. tel. 063 717 343 ili na dežurni mob. tel. GSSuBiH 063 11 22 33.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

Evropski sud pravde (ESP) odbacio je korišćenje kao dokaza u krivičnim sudskim postupcima "nezakonito dobijenih razgovora sa šifrovanih mreža...

Još vijesti za vas