Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva na probi u Sarajevu

Preporučeno

Nakon što je na probu u “bordo” tim stigao Harmoni Ikande, na pripremama u Sloveniji ekipi iz Titove 38/b pridružio se još jedan fudbaler iz Nigerije.

Nekada najbolji strijelac Svjetskog prvenstva do 17 godina Sani Emanuel doputovao je sinoć u Čatež, gdje će se probati nametnuti Dženanu Uščupliću.

Emanuel je na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje se igralo u njegovoj rodnoj zemlji 2009. godine, osvojio “Zlatnu loptu”, dok je “Zlatnu kopačku” osvojio Španac Borja s pet golova, iako su Emanuel, Urugvajac Galegos i Haris Seferović postigli isto toliko golova.

Zanimljivo je da je Emanuel “Zlatnu loptu” osvojio u izuzetno jakoj konkurenciji, s obzirom na to da su na istom takmičenju igrali Mario Gotze, Nejmar, Haris Seferović, Granit Xhaka, Koke, Isco, Iker Muniain, Alvaro Morata… Odlične igre na Svjetskom prvenstvu donijele su mu i angažman u Laciju. Nakon blistavog početka karijere, Emanuelov fudbalski put krenuo je nizbrdo. U Laciju nije odigrao ni minut, tražio je svoju priliku na posudbama, a posljednju sezonu proveo je u Beitar Jerusalimu.

Konkurencija u napadu ekipe iz Titove 38/b izuzetno je velika i teško je očekivati da će se Emanuel zadržati u “bordo” timu. Odluku će na kraju ipak donijeti Dženan Uščuplić sa svojim saradnicima. Prenosi Radiosarajevo.ba.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas