Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Subašić: Genocid nikad nije prestao

Preporučeno

Genocid nikada nije prestao. Govore nam da nismo ni bile majke – kazala je predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić na velikom skupu u koji se održava u Westminsterskoj opatiji u povodu obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici, objavili su neki od učesnika događaja na društvenim mrežama.

Inače, u Velikoj Britaniji je jučer, u povodu 20. godišnjice genocida u Srebrenici, počelo obilježavanje Sedmice sjećanja na Srebrenicu u organizaciji britanskog udruženja “Sjećanje na Srebrenicu”.

Osim nacionalne komemoracije u Westminsteru, u narednih dana planirane su komemoracije povodom 20. godišnjice i to u Cardiffu u Velsu 8. jula te u Edingburghu u Škotskoj 10. jula.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović će prisustvovati centralnoj britanskoj manifestaciji i tom prilikom će se i obratiti zvanicama u Westminsterskoj opatiji.

U popodnevnim satima Izetbegović će imati bilateralni susret s premijerom Davidom Cameronom, u sjedištu britanskog premijera.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve Šmitove izmjene izbornog zakona stupile na snagu, šta slijedi

Stupile su na snagu sve izmjene izbornog zakona koje je krajem marta donio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit....

Još vijesti za vas