Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Ivanić nakon sastanka sa Vučićem: Pruga Sarajevo – Beograd jedan od najvažnijih zajedničkih projekata

Preporučeno

– Ivanić je podjsetio da je još ranije podržao inicijativu premijera Vučića za uspostavljanje dana sećanja na sve žrtve i dodao da smatra da je to jedna izuzetno korisna, pozitivna i dobrodošla inicijativa

Nakon sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, održanom u Beogradu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je da su tokom sastanka razgovarali u vezi s predstojećom konferencijom u Beču o Zapadnom Balkanu te zajedničkim projektima koje bi tamo trebalo promovisati, javlja Anadolu Agency.

Upravo se čita:  SDA, DF i SBiH dogovorili zajednički nastup na Lokalnim izborima: Ko predlaže načelnika u kojoj općini?

“Ta konferencija je bitna za cijelu stabilizaciju prilika u regionu. Veliki je interes za nekoliko zajedničkih projekata, jedan od njih i vjerovatno jedan od najvažnijih je pruga Sarajevo – Beograd, preko Tuzle i Zvornika i mi ćemo zajednički na tome raditi”, rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Vladi Srbije.

On je podsetio da je još ranije podržao inicijativu premijera Vučića za uspostavljanje dana sećanja na sve žrtve i dodao da smatra da je to jedna izuzetno korisna, pozitivna i dobrodošla inicijativa.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

“Nadam se da će se stvari kako vrijeme bude prolazilo pozitivnije okrenuti ka toj inicijativi i da će drugi lideri u regionu shvatiti značaj jedne takve stvari i želje za istinskim pomirenjem”, rekao je i naveo da je to interes svima u BiH, a posebno bh. entitetu Republici Srpskoj.

Navodeći da kao član Predsjedništva iz reda srpskog naroda ima posebnu odgovornost da čuva interese RS-a, Ivanić je rekao da je u tom smislu današnji razgovor sa premijerom Vučićem bio i više nego dobrodošao i dodao:

Upravo se čita:  "Pala" odluka o pravu na nošenje hidžaba u Oružanim snagama BiH

“Vjerujem da će od ovakvih razgovora i inicijativa zajedničkih nastupa postojati ukupna korist, korist i za Srbiju i za BiH, a unutar BiH i za Republiku Srpsku.”

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas