Utorak, 30 travnja, 2024

Glumica Luna Mijović među velikanima u filmu “Youth”

Preporučeno

Izašao je prvi trailer za film “Youth” italijanskog režisera i Oskarovca Paola Sorrentina, za kojeg se smatra da je nasljednik Federica Fellinija.

Film na jednom mjestu okuplja glumce kao što su Michael Kane, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paula Dano i Jane Fonda. Među njima svoju ulogu u filmu igra i mlada bh. glumica Luna Mijović.

Mijović je publici ostala u pamćenju 2005. godine kada je glumila Saru u filmu “Grbavica”, koju je režirala Jasmila Žbanić. “Grbavica” je dobitnik Zlatnog medvjeda. Glumila je i u drugom filmu Jasmile Žbanić “Na putu”.

Nakon toga Luna je nastavila s glumom u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Holandiji.

Tema filma “Youth” su Fred i Mick, dva stara prijatelja, koja se nalaze na odmoru u podnožju Alpa. Dok je Fred, inače kompozitor i dirigent, u penziji, njegov prijatelj Mick i dalje radi na režiranju filma. Mick završava scenarij s mišljenjem da će to biti njegov posljednji veliki film, a Fred nema namjeru nastaviti svoju muzičku karijeru. Ipak, neko po svaku cijenu želi ponovo čuti njegovu muziku.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas