Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Zbog velikog broja zahtjeva: Soba za molitvu uskoro i na Aerodromu Sarajevo

Preporučeno

Veliki broj turista i poslovnih ljudi iz Turske i arapskih zemalja koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu prinuđen je klanjati namaze u zgradi Međunarodnog aerodroma Sarajevo na različitim neprikladnim mjestima za obavljanje molitve. Međutim, kako nam je potvrdio direktor aerodroma Ivica Veličan, već od septembra bit će osposobljena soba za molitve.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

– Imali smo više zahtjeva za pravljenje sobe za molitve. Odlučili smo da, nakon što Upravu aerodroma preseli u nove prostorije, osposobimo sobu za molitve – potvrdio je Veličan za “Dnevni avaz”, naglasivši da je soba za molitvu i mesdžid staro pitanje.

Upravo se čita:  U nastavku akcije Piramida, još dvije osobe lišene slobode

S obzirom na to da nijedan aerodrom u regionu nema predviđenih prostorija za obavljanje molitve, Sarajevo će, po uzoru na bečki aerodrom, omogućiti vjernicima bolje i kvalitetnije uvjete.

– U sadašnjoj zgradi Uprave aerodroma od septembra će biti terminal za malu avijaciju, tačnije poslovni terminal. U prizemlju iste zgrade planirana je soba za molitvu, koja neće biti samo za muslimane već za sve konfesije – dodao je Veličan.

Upravo se čita:  Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

Potreba za ovakvom prostorijom porasla je zbog sve većeg broja turista koji dolaze u našu zemlju. Kako bi im BiH ostala u što ljepšem sjećanju te kako ne bi morali obavljati molitve na mjestima gdje to nije predviđeno, Uprava aerodroma će im omogućiti ugodniji boravak.

– Svakako da želimo turistima koji posjećuju BiH omogućiti najljepše uspomene – napomenuo je Veličan.
(Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas