Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Baždarević zbog novih povreda pozvao Hajrovića

Preporučeno

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uputio je jutros naknadni poziv Izetu Hajroviću za utakmice kvalifikacija za EURO 2016 protiv Velsa i Kipra.

Od početka priprema selektor Baždarević i stručni štab bh. nacionalnog tima suočili su se sa neizvjesnošću oko nastupa pojedinih igrača, zbog povreda sa kojima su stigli iz svojih klubova, te je odlučio pozvati i Hajrovića.

“Medicinski tim je učinio sve da se oporave povrijeđeni Ermin Zec i Sead Kolašinac, a sinoć nakon treninga na probleme sa Ahilovom tetivom se žalio i Tino Sušić. Jutros, nakon konsultacija odlučeno je da se na njih ipak neće moći računati za utakmice sa Velsom i Kiprom, te se očekuje dolazak Izeta Hajrovića koji je i bio na ranije objavljenom širem spisku igrača”, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

BiH će utakmicu devetog kola kvalifikacija za EURO 2016 igrati sa Velsom u subotu na stadionu “Bilino polje” u Zenici (20:45 sati), dok će tri dana kasnije biti gost Kipra u Nikoziji.

Baždarevićevi izabranici u predstojeća dva susreta jurišat će na dvije pobjede i nadati se da će Belgija 13. oktobra na svom terenu savladati Izrael, te bi se na taj način bh. tim plasirao u baraž za EP.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas