Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Želi potpuno uništiti ISIL: Moskva testira novo zastrašujuće oružje

Preporučeno

Uređaj pod nazivom “Grach” otkriven je ove sedmice na izložbi vojne opreme u Rusiji, a mornarica bi uskoro trebala početi koristiti prototip

U nemislodrnoj borbi u kojoj želi potpuno uništiti ISIL, Moskva trenutno testira novo, zastrašujuće oružje tzv. “ray gun” koje “puca” toliko jaku svjetlost da može uništiti ljudski vid.

Ovaj uređaj pod nazivom “Grach” otkriven je ove sedmice na izložbi vojne opreme u Rusiji, a mornarica bi uskoro trebala početi koristiti prototip.

Upravo se čita:  Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika povraćalo, intervenisale hitne službe

Smatraju da bi ovo oružje moglo imati snažan psihološki učinak na neprijatelja, a vjerovatno će se koristiti u borbi protiv ISIL-a, jer je Moskva odlučna da ih zauvijek zaustavi. “Grach” će biti testiran na najnovijoj ruskoj fregati admiral Gorshkov.

Prema pisanju New York Times-a, SAD odustaju od programa koji je imao za cilj obuku sirijskih pobunjenika koji se bore protiv režima predsjednika Bašara Al-Assada. Vrijednost projekta bila je 500 miliona dolara.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas