Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

SPP: Tužiteljstvo BiH radi u interesu svojih političkih mentora, a ne građana!

Preporučeno

Stranka pravde i povjerenja oštro osuđuje uplitanje političkih igara u rad Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

spp-bihNaime, odluka Tužiteljstva Bosne i Hercegovine da traži pritvor za predsjednika Federacije BiH i predsjednika Stranke pravde i povjerenja Živka Budimira i najvećeg političkog laika navodi na misao kako nije riječ o utemeljenoj tužbi jer kakva je to tužba koja se diže protiv čovjeka koji je stao na žulj okorjelim kriminalcima iz političkog vrha Bosne i Hercegovine?!

Ovakva odluka Tužiteljstva BiH očito potvrđuje nedavno iznesenu tezu SDP-a da u našoj zemlji postoje stranački tužitelji koji su najbolji dokaz da je reforma pravosuđa u dijelu koji se odnosi na tužiteljstva, doživjela potpuni fijasko i da je trenutno najlošija karika u pravosudnom sustavu.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

Ovim putem postavljamo pitanje Tužiteljstvu BiH, da li zahtjevom za jednomjesečni pritvor Živka Budimira otvaraju prostor za rekonstrukciju Vlade FBiH koju bi u ovom slučaju, zbog nemogućnosti obnašanja funkcije, sproveli potpredsjednici FBiH? Pitanje o tome čiji su tužitelji, suvišno je i postavljati…

Živko Budimir je smetnja, prepreka, kamen spoticanja onima koji se već godinama održavaju u političkom vrhu Bosne i Hercegovine, dok sudski procesi protiv njih odlaze u zastaru ili čiji predmeti završavaju u ladicama Tužiteljstva.

U svojim dosadašnjim aktivnostima i istupima predsjednik Budimir je nebrojeno puta davao potporu radu policijskih i pravosudnih institucija te isticao važnost uspostave pravne i pravedne države u kojoj će svi narodi, građani, pa i dužnosnici biti jednaki pred zakonom.

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

Nažalost, Bosna i Hercegovina još uvijek nije država pravde, već država apsurda u kojoj se nevini zatvaraju, a kriminalci vladaju. S obzirom da je cijelo uhićenje predsjednika Budimira očigledno politički osmišljeno, pojedini mediji su u u trenutku kada nitko, osim policijskih službenika SIPA-e i Tužiteljstva BiH, nije imao kontakt s predsjednikom Budimirom, objavili netočnu, ili bolje rečeno, lažnu informaciju kako se predsjednik Budimir pozvao na imunitet i time pokušao izbjeći privođenje.

Istina je pak da se predsjednik Federacije i Stranke pravde i povjerenja Živko Budimir zbog težnje ka povjerenju u pravosudni sustav BiH i uvjerenosti u svoju nevinost nije nikada pozvao na imunitet, niti je razmišljao o istom.

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

Uhićenje predsjednika Federacije Bosne i Herceegovine i predsjednika SPP-a Živka Budimira možemo slobodno okarakterizirati kao “demonstraciju sile” i “predstavu za javnost”, dok ova država očajnički vapi za istinskim početkom borbe protiv onih koji godinama zloupotrebljavaju svoje ovlasti, koji pljačkaju i uništavaju najveće domaće kompanije ostavljajući iza sebe pustoš i gladne obitelji i protiv onih koji su svoj vrtoglavi poslovni uspjeh postigli surađujući s narko bosovima i podzemljem iz regije.

U takvoj borbi policijske i pravosudne institucije će sigurno imati potporu predsjednika Budimira, sa ili bez lisica na rukama!

Ured za odnose s javnošću SPP

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Spas od sankcija: Gorica Dodik preduzeće prebacila na supruga

Gorica Dodik, kćerka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prebacila je preduzeće „Agro Voće“ na supruga Pavla Ćorovića, saznaje CAPITAL. Ovo...

Još vijesti za vas