Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Hiljade vrijednih ruku zasadile desetine hiljada sadnica drveća širom BiH

Preporučeno

Širom Bosne i Hercegovine danas je sprovedena velika volonterska akcija sadnje drveća “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”.

Uz druženje i ugodnu atmosferu u više od 50 općina zasađeno je na desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća. Akcija “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” predstavlja jedinstvenu priliku za uključivanje građana u društveno korisne aktivnosti i jačanje zajednice.

Upravo se čita:  BHRT od sutra uskraćuje usluge FTV-u zbog neizmirenih dugovanja

“Građani i građanke svih starosnih grupa danas su odigrali važnu ulogu i dali svoj doprinos u brizi za ljepši i zdraviji okoliš. Među volonterima je vladala pozitivna i vedra atmosfera, sklopljena su i nova prijateljstva, a postojeća su ojačana dok samo zajedno radili za opšte dobro”, poručili su organizatori akcije.

Organizatori akcije su UG “Ruke” Sarajevo i UG “Mozaik prijateljstva” Banja Luka. Veliku podršku i ovoj akciji pružila su preduzeća koja gazduju šumama tako što su obezbijedila sadnice, alat i lokacije na kojima se sadilo. Kao i u prethodnim akcijama, specijalni partner Let’s Do It projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički, ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OKBiH i bh olimpijaca dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji projekta u sve tri faze: čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

Upravo se čita:  Sladićeva dugoročna prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu

Projekat Let’s Do It podržala su sva preduzeća koja gazduju šumama u Bosni i Hercegovini, Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, UN Volonteri, Ambasada Njemačke, te društveno odgovorne kompanije Eko život, Konzum i Sarajevski Kiseljak.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet žene koju je Refik Mujedinović usmrtio sjekirom pa počinio samoubistvo

Još jedan stravičan zločin pogodio je sinoć Gradačac kada je Refik Mujedinović ubio suprugu sjekirom, a onda u Srebreniku...

Još vijesti za vas