Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

BiH dobila prvog pilota sa ovlašćenjem za “mikrolake avione”

Preporučeno

Bosna i Hercegovina dobila je prvog pilota koji je ovlašćen da upravlja “mikrolakim avionima”, saznaje “Tangosix” na letilištu “13. Maj”– Pilot Rasim Jusufović je nakon završene obuke u našem školskom centru i zahvaljujući saradnji sa Direkcijom za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine krajem prošle godine dobio dozvolu za letenje “mikrolakim avionom” – objašnjavaju sa Zemun Polja.

Upravo se čita:  Akcija “Piramida”: Više od 150 policajca vrši pretrese na 16 lokacija u BiH

Oni su istakli i da BiH svog prvog ull pilota dobija jednu deceniju posle registracije prve škole i prvih ovlašćenja za upravljanje ultralakim avionima u Srbiji.– Do ovog koraka je možda moglo doći i znatno ranije, jer ultralako vazduhoplovstvo zbog svoje pristupačnosti u odnosu na druge vidove letenja već neko vrijeme sigurno zaokuplja pažnju dobrog dijela populacije tog dijela Balkana.

Upravo se čita:  Studenti u FBiH bi uskoro mogli legalno raditi i studirati: Prvi korak načinjen, donosimo detalje

Bosna i Hercegovina pored škola za padobransku obuku, danas ima i jedriličarsku, obuku pilota za sticanje PPL dozvole i obuke pilota žirokoptera.- Ona ima sve preduslove da uz našu stručnu pomoć i bogato iskustvo polako omasovi i ovaj vid letenja i za koju godinu dobije i svog prvog instruktora iz klase ultralaki avion ili motorni zmaj – objasnili su na letilištu “13. Maj”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas