Utorak, 14 svibnja, 2024

SDA u Srebrenici neće podržati druge kandidate za načelnika

Preporučeno

U cilju prevazilaženja nejasnoća koje su prisutne kod građana, glasača i simpatizera SDA Srebrenica, poučeni ranijim iskustvom, a imajući u vidu da je SDA stranka najjača politička partija u Srebrenici sa osvojenih više od 75% glasova na svim izbornim ciklusima od kako se vlast formira na višepartijskom sistemu, OO SDA Srebrenica nema namjeru podržavati druge kandidate za načelnika opštine Srebrenica, stoji u saopćenju SDA Srebrenica koje potpisuje predsjednik Hamdija Fejzić.

Upravo se čita:  Ambasada SAD-a poručila zemljama partnerima koji su izloženi ruskom pritisku: "NATO vas čuje!"

Razlog je, nadalje se navodi u saopćenju, što među članovima OO SDA Srebrenica ima veći broj onih koji mogu biti kandidati za načelnika.

Rezultati svih prethodnih izbora daju nam odgovornost, ali i obavezu prema onima koji su nam do sada ukazivali povjerenje da radimo u interesu poboljšanja životnih uslova i razvoja Srebrenice.

Naša vrata su otvorena svim strankama koje će učestvovati na lokalnim izborima 2016. godine i pozivamo ih da nam se pridruže i da zajednički damo mišljenje o odabiru kandidata za načelnika opštine Srebrenice, kao i za koaliranje po pitanju odborničkih listi. Naš cilj je isti, da radimo za bolju i perspektivniju Srebrenicu i njene građane, saopćeno je iz SDA Srebrenica.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas