Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Novosađanka dobila besplatno putovanje u Južnu Ameriku, ali završila u…

Preporučeno

Milica Kojić, Novosađanka koja je bila žrtva narko-trafikinga, pokrenula je zajedno sa Unijom Filozofskog fakulteta akciju “Potez za oprez”, čiji je cilj podizanje svijesti mladih o tome koliko je lako biti upleten u mrežu laži i postati jedna od žrtvi narko-kartela.

milica-kojicKojićeva objašnjava da se sve odigralo u Peruu u gradu Mankara, gdje je sa drugarom otputovala u februaru 2011. Nagradno putovanje se ispostavilo kao paravan za transport narkotika.

– Drugar je dobio dva poklon putovanja za Peru od javne ličnosti iz Srbije, koja je bila učesnik jednog rialitija. U početku je trebalo da ide moja najbolja drugarica, ali se predomislila i putovanje poklonila meni, jer je znala da je moj san oduvjek bio da otputujem u Južnu Ameriku – priča Milica Kojić za “24 sata”.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Prema njenim riječima, sve od smještaja i hrane preko ekskurzija bilo je uključeno u aranžman, a nekoliko dana pred povratak otišli su u grad Pjura, gdje su se našli sa bratom osobe koja im je poklonila putovanje.

– Dočekao nas je sa poklonima. Bilo je tu svega, od suncobrana do suvenira. Sve i da mi je bio ispravan kofer, nije moglo da stane. On se ponudio da nam nabavi nove, pa je donio tri kofera od svojih prijatelja Italijana. Ja sam uzela jedan, a drugar dva. Niko nije ni posumnjao nije da bi se tu mogla naći droga – ističe Kojićeva.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

I ubrzo se putovanje iz snova pretvorilo u košmar.

– Jedne večeri u našu sobu su upali karabinjeri, koji su nam pretresli sve stvari. Pronađen je presovan kokain u zidovima kofera, ispostavilo se da je tu bilo oko 2,5 kilograma kokaina – kaže Milica, koja je uhapšena 12. marta, nakon čega su uslijedila tri mučna mjeseca zatvora i dokazivanje nevinosti, piše 24sata.rs.

Odmah pošto je do Srbije stigla vijest da je uhapšena, u akciju spašavanja uključili su se njeni roditelji, prijatelji i kolege sa fakulteta. Uslijedilo je dokazivanje ličnosti, dokazi da nikad nije imala nijedan prestup… Milica je oslobođena 13. juna, neposredno prije suđenja, dok je njen drugar u zatvoru proveo dvije godine.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Danas kaže da ni sama ne zna ko je sve učestvovao u toj igri namještanja, ali je odlučila da ispriča svoju priču da bi skrenula pažnju na to da danas u svijetu postoji mnogo onih koji su mislili da se njima to ne može dogoditi, ali ipak leže u nekoj ćeliji nemoćni u pokušaju dokazivanja svoje nevinosti

(Blic)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas