Srijeda, 15 svibnja, 2024

Uhapšene četiri osobe zbog nezakonitog polaganja vozačkog ispita

Preporučeno

Na području Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe danas su uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlasti.

– Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK), u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva USK-a, duži vremenski period provodi istražne radnje koje se odnose na sumnju u izvršenje krivičnog djela – zloupotreba položaja ili ovlasti – saopćeno je iz Uprave policije.

Upravo se čita:  Na hadž ove godine odlazi 2.225 hodočasnika iz Bosne i Hercegovine: Uvedene i novine, prvi avion kreće 6. juna

Tokom istrage otkriveno je da zaposlenik Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a N.Ć., koji trenutno obavlja dužnost koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita, zajedno sa R.Ć. iz Cazina, E.Ć. iz Velike Kladuše i S.N. iz Bosanske Krupe, inače članovima ispitne komisije za polaganje vozačkih ispita, posreduje u nezakonitom polaganju vozačkih ispita na području ovog kantona.

Upravo se čita:  Zadovoljni urodom trešnje, kažu da je prodaju po 2 KM

Navedene osobe iskoristile su svoj položaj te na nezakonit način omogućile polaganje vozačkog ispita određenim kandidatima, pritom pribavljajući protupravnu imovinsku korist, za sada u neutvrđenom iznosu.

Tokom dana izvršen je pretres službenih prostorija Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, kao i stambeni objekti koje koriste uhapšene osobe s ciljem pribavljanja materijalnih dokaza u ovom predmetu, javlja RTV Cazin.

Izdvajamo

Izdvajamo

“Bila je to moja dužnost kao čovjeka i pripadnika OS BiH”: Mladen je na putu na posao ugledao porodicu ispred zapaljenog auta, ono što...

Pripadnik Oružanih snaga BiH Mladen Jovičić pomogao je porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu Doboj - Banjaluka. Priča kako...

Još vijesti za vas