Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Pljačkaš Raiffeisen banke radnicama dobacio: Ćao, vidimo se

Preporučeno

U nastavku suđenja Edisu Hamziću, optuženom da je početkom novembra 2015. opljačkao poslovnicu Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Hrasno, jučer je saslušan Adis Duljević koji je kritičnog dana radio kao zaštitar na obezbjeđenju opljačkane poslovnice, te Evelina Alagić, blagajnica u opljačkanoj poslovnici.

On je ispričao kako je to jutro nepoznata osoba, s crnom kapom na glavi i u šarenoj jakni, ušla u poslovnicu i repetirala pištolj, te mu naredila da legne na pod. Dok se spuštao na pod, razbojnik ga je udario nogom u desnu ruku i počeo vikati da bježi u drugi dio objekta.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

– Kada sam otišao u drugi dio prostorije, on je stao ispred pulta, izvadio kesu i naredio blagajnicama da mu daju novac. Držao je pištolj uperen u njih, naveo je svjedok, pojašnjavajući da je razbojnik na sebi imao šarenu zimsku jaknu, a nosio je plave farmerice.

Duljević je naglasio da je optuženi u vrijeme pljačke kazao “ja vam neću ništa, samo mi dajte pare” i kad je sve bilo završeno, pozdravio se sa uposlenicima i pobjegao.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Na upit Hamzićevog advokata Omara Mehmedbašića da li u sudnici prepoznaje Hamzića kao osobu koja je opljačkala banku, svjedok je kazao kako ne može tvrditi da je to on.

Prije početka suđenja, Hamzićev branilac je kazao da su u toku pregovori sa Tužilaštvom o sklapanju sporazuma o priznanju krivice.
Svjedokinja Evelina Alagić je kazala da je kritičnog jutra bila u prostoriji pored šaltera, kada je u sali čula buku i galamu.

– Čula sam kako je zaštitaru rekao “bježi tamo”, a onda je došao za šalter. Rekao je da damo pare i da će pucati. Počele smo redom da vadimo pare. Pitala sam ga hoće li i kovanice, on je rekao “neću, ćao, vidimo se”. Potom je otišao, navela je Alagić.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Optuženi se izvinio svjedocima, kazavši kako mu nije bila namjera da nekoga povrijedi.

– Tek sam sad shvatio šta sam uradio i krivo mi je, kazao je Hamzić.

Suđenje se nastavlja 20. maja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno ročište u suđenju Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, kojima se sudi zbog nepoštivanje...

Još vijesti za vas