Utorak, 21 svibnja, 2024

Cijene ljetovanja u Antaliji povoljnije nego proteklih godina

Preporučeno

Predstavnici više turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine borave u Antaliji u Turskoj ispitujući mogućnost aranžmana za ovogodišnje ljetovanje na turskoj obali.

Turistički agenti iz BiH obilaze hotele, provjeravaju smještajnu ponudu i druge sadržaje na antalijskoj rivijeri, dijelu Turske poznatom i po kulturno-historijskoj baštini koja je privlačna za turiste. Jedna od znamenitosti je plaža u Alanji, duga sedam kilometara, nazvana po drevnoj egipatskoj kraljici Kleopatri. U Alanji se rado prepričava legenda da je zbog Kleopatre, koja je boravila tamo, zaljubljeni Marko Antonije dopremio iz Egipta pijesak sa sitnim granulama za ovu plažu.

Sarajevska agencija Centrotours, u čijoj su organizaciji bh. turistički djelatnici zajedno s grupom turista doputovali iz BiH, realizirala je u srijedu ovogodišnji prvi avionski čarter-let u Antaliju.

Planira još više od 20 letova sa jutarnjim polaskom srijedom i nedjeljom iz Sarajeva.

Antalija, s velikim brojem hotela, ove godine nema gostiju koliko je imala prije, jer je izostala najbrojnija klijentela iz Rusije.

Za turizam Antalije, odsustvo najbrojnijih turista znači velike gubitke, a ovakva situacija uticala je i na smanjenje cijena.

-Lani je u organizaciji Centrotoursa na antalijskoj rivijeri boravilo 2.000 gostiju iz BiH. Ove godine agencija očekuje približan broj, jer su cijene hotela trenutno veoma povoljne, a sigurnosna situacija uobičajena – izjavio je Feni direktor Centrotoursa Muamer Lutvić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Na mostarski aerodrom prinudno sletio avion

Na mostarski aerodrom jučer je došlo do prisilnog slijetanja manjeg aviona prilikom čega niko nije povrijeđen. “Službe Zračne luke –...

Još vijesti za vas