Četvrtak, 2 svibnja, 2024

UIO: Table sa entitetskim obilježjima ne nalaze se na graničnim prelazima

Preporučeno

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH za svaki pojedinačni granični prelaz postavlja obilježja u vidu table na kojoj je ispisano o kojem graničnom prelazu je riječ, te svu ostalu saobraćajnu signalizaciju na svakom pojedinačnom graničnom prelazu.

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH samo osigurava mjesto za jarbol na kojem se ističe zastava BiH, i to na onim graničnim prelazima gdje je prisutna Uprava, dok na ostalim pograničnim prelazima gdje nije dozvoljen međunarodni promet putnika i robe postavljanje zastave obezbjeđuje Granična policija BiH.

Upravo se čita:  U dijelu BiH stupila na snagu Uredba o maržama, kazne za kršenje do 10.000 KM

Entitetska obilježja u smislu tabli na kojima se ispisuje natpis dobrodošlice u pojedini entitet ne nalaze se na području koje lokacijski pripada bilo kojem graničnom prelazu, navodi UIO BiH u saopštenju objavljenom zbog velikog broja pitanja u vezi sa obilježavanjem graničnih prelaza.

Mediji su prenijeli da će uskoro na svim graničnim prelazima u BiH biti samo zastava i obilježja BiH, te da će biti uklonjene table sa ćiriličnim natpisom “Dobrodošli u Republiku Srpsku”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas