Utorak, 14 svibnja, 2024

U BiH jutros vedro, poslijepodne naoblačenje

Preporučeno

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno vedro vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva i u večernjim satima.

U večernjim satima kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na zapadu i sjeveru Hercegovine. Vjetar će biti umjeren do jak, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka iznosit će od 14 do 20 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom poslijepodneva. Dnevna temperatura zraka iznosit će oko 16 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2, Sokolac -1, Jajce, Sanski Most, Zenica i Široki Brijeg 0, Banja Luka 1, Doboj, Kupres, Prijedor i Tuzla 2, Livno i Srebrenica 3, Bijeljina, Mostar, Sarajevo i Zvornik 4, Ivan-sedlo i Trebinje 6, Bugojno 8, Gradačac 9, Neum 10 i Bihać 11, stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas