Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Međunarodna izložba pasa svih rasa privukla veliki broj Banjalučana

Preporučeno

[wonderplugin_slider id=”906″]

“Dog show 2017”, naziv je takmičenja koje je ovog vikenda organizovano u Banjaluci. Juče je održana Izložba pasa svih rasa Bosne i Hercegovine, a danas se održava Međunarodna izložba pasa svih rasa, javlja Anadolu Agency (AA).

Siniša Danjko, predsjednik skupštine Kinološkog saveza RS u izjavi za AA istakao je da je na jučerašnjoj izlobi učestvovao 201 pas, odnosno 65 rasa, dok će danas u prostoru banjalučkog Velesajma vlasnici pokazati 230 pasa od 75 rasa.

Planirano je da budu nagrađeni pobjednici u svim rasama, a takmiče se izlagači i Evrope, od Holandije, Njemačke Austrije Mađarske, Italije, do zemalja bivše Jugoslavije.

Danjko je istakao da će sudije odlučiti o tome koji psi zaslužuju nagradu, a posebno ze zahvalio sudijama iz Litvanije, Poljske, Ukrajine i Rusije koji su se odazvali pozivu da ocjenjuju pse na ovoj izložbi.

“U pitanju su vrhunske sudije koji jako dobro kotiraju u Međunarodnoj federaciji. Drago mi je što su izlagači prepoznali njihov kvalitet da dođu da čuju ocjenu za svoje pse”, kazao je Danjko.

Cijena ulaznice je 2 KM, a za djecu je ulaz besplatan, a organizatori će sav prihod od prodanih ulaznica proslijediti za liječenje Sofije Mićević, trogodišnje djevojčice kojoj je dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija.

Međunarodna izložba pasa svih rasa u Banjaluci danas je, osim izlagača, privukla i veliki broj posjetilaca koji su imali priliku da vide razne vrste pasa, ali i da u razgovoru sa izlagačima saznaju osobine njihovih ljubimaca.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas