Srijeda, 15 svibnja, 2024

Adnan Terzić: Nismo zadovoljni dinamikom gradnje autocesta

Preporučeno

Na Konferenciji “Savremeni transportni i komunikacijski sistemi”, organiziranoj u sklopu 20. međunarodnog sajma privrede u Mostaru, učestvovao je Adnan Terzić, direktor JP Autoceste Federacije BiH, te je tom prilikom dao ocjenu trenutnog stanja kada je riječ o cestogradnji kod nas.

“Sigurno nismo zadovoljni dinamikom gradnje autocesta jer sve resurse koje imamo nismo stavili u funkciju. Mi smo osigurali jedan ozbiljan investicioni ciklus koji se neće prekidati, osim ako neko u politici neće reći, mi nećemo graditi”, kazao je Adnan Terzić.

Upravo se čita:  Federalno ministarstvo poljoprivrede: Slijedi podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja za 2024. godinu

Imamo tri aktivna projekta, kazao je Terzić te dodao da je početak ove godine ipak obećavajući.

“Do sada ove godine imamo urađeno 13 miliona maraka posla, što je skoro već pola od onoga što smo imali u prošle dvije godine. Sada inteziviramo radove na ta tri projekta i idemo u projekte za koje imamo osigurana sredstva, a to je dionica Počitelj – Zvirovići te dva projekta za koja su nažalost vezane akcize”, zaključio je Terzić.

Upravo se čita:  U Srebreniku i Gradačcu pronađeni mrtvi supružnici, sumnja se na ubistvo i samoubistvo

Konferenciju je organizovalo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Izdvajamo

Izdvajamo

Krađa dva miliona KM u BiH: Pljačkaši su vlasnicu mjenjačnice pratili danima, znali su šta je u torbama

Jučer je u Banjaluci opljačkana vlasnica mjenjačnice, a prema još uvijek nezvaničnim informacijama, oteto joj je oko 2 miliona...

Još vijesti za vas