Petak, 3 svibnja, 2024

Hadžiomerović i Vasković moraju Dodiku isplatiti 10.000 KM

Preporučeno

bakir-hadziomerovicOsnovni sud u Banjoj Luci donio je presudu kojom se Radio-televizija Federacije BiH, urednik Bakir Hadžiomerović i novinar Slobodan Vasković obavezuju da Miloradu Dodiku solidarno isplate naknadu nematerijalne štete u iznosu od 10.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede ugleda-klevete objavljivanjem, vođenjem i davanjem izjava u emisijama “60 minuta”, emitovanim 31. marta i 7. i 14. aprila 2008. godine.

Upravo se čita:  Nedim Sladić o vremenskim (ne)prilikama u aprilu

Tuženi se obavezuju da tužiocu Miloradu Dodiku solidarno nadoknade troškove postupka u iznosu od 1.904 KM u roku od 30 dana, saznaje Srna.

Zbog iznošenja neistina u emisiji “60 minuta” sudovi su i ranije nekoliko puta donosili presude u korist Milorada Dodika, a Radio-televiziju Federacije BiH i njene novinare obavezivali na isplatu odštete.

Miroslav Mikeš, advokat Milorada Dodika, rekao je ranije Srni da je svaka emisija “60 minuta” bila zasebna tužba, te da su sve one podnesene 2008. godine.

Upravo se čita:  Protest Saveza sindikata RS u Banjaluci: Radnici su slabo plaćeni, a prijavljuju se milijarde dobiti

(Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alijana 21 godinu iščekuje Enesa: “Izašla sam po brata, nestao je misterizono i nikad nije došao”

Alijana Kaharević već 21 godinu iščekuje svog brata Enesa. Te 2003. godine je nestao i nikad ga nisu pronašli. Ističe...

Još vijesti za vas