Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Ubio i skuhao vlastitu suprugu: Izvinite što smrdi, kuham supu

Preporučeno

Prije gotovo tri godine, brutalno ubistvo potreslo je Australiju. Marcus Volke (28), kuhar iz Brisbanea, raskomadao je svoju suprugu i skuhao dijelove njenog tijela. Ubistvo se dogodilo u oktobru 2014. godine, a Volke je bježao pred policijom koja je došla u njegov stan nakon pritužbi komšija o čudnom mirisu.

Kasnije je otkriveno da je ubijena supruga Mayang Prasetyo (27) ustvari transseksualka iz Malezije. Volke je u bijegu od policije skočio preko balkona i sakrio se u obližnjoj uličici, gdje si je prerezao vrat i skončao u mukama.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Dijelovi tijela njegove supruge pronađeni su u loncu na štednjaku i u kanti za smeće ispred stana. Par se vjenčao po ljetu 2013. godine, a prijateljima i poznanicima djelovali su sretno.

Ovih dana je u javnost dospjela šokantan snimak telefonskog razgovora između Volkea i električara. Naime, Volke ga je zvao zbog kvara na štednjaku i požalio se na snažan prasak i isključenje šporetu.

Upravo se čita:  Majka (19) pokušala prodati vlastitog dvogodišnjeg sina: S novcem htjela pokrenuti obrt

– Dobar dan, jesam li dobio električara?

– Jeste, izvolite?

– Kuhao sam na električnom šporetu, kad se jelo prekuhalo i počelo curiti prema rerni. Odjednom se začuo prasak i sve se isključilo. Možete li doći to popraviti danas?

Kad se električar pojavio, Volke ga je upozorio na smrad i opravdao se kuhanjem svinjske supe. Električar je zabilježio da su se oko stana nalazile boce izbjeljivača, gumene rukavice i smeće.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Inače, par se skrasio u Brisbaneu nakon što su oboje radili kao kuhari na kruzeru, a motiv ovog stravičnog ubistva i samoubistva ostat će nepoznat…

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas