Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Sivro: Pozvat ćemo nastavnike da bojkotiraju rad na realizaciji eksterne mature

Preporučeno

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, u pismu resornom kantonalnom ministru Elviru Kazazoviću, naveo je da će sve članove Sindikata pozvati da bojkotiraju i obustave rad na realizaciji eksterne mature, saopćeno je iz tog sindikata.

– Vaš prethodnik, ministar Marjanović, uredno je blagovremeno, mada skromno, plaćao prekovremeni rad nastavnika koji su bili angažirani na poslovima oko eksterne mature. Imajući u vidu da smo se uvjerili da ste Vi ne samo škrtica već i ministar koji bi da provodi reforme za 0 KM, smatrajte da za lošu realizaciju eksterne mature u školskoj 2016./2017. godini odgovornost ćete morati preuzeti Vi lično. Prosvjetni radnici su čestiti ljudi, ali kada radnici u ostalim djelatnostima, posebno u administraciji, budu radili besplatno, mi ćemo im se pridružiti – citat je iz obraćanja ministru Kazazoviću, koje je potpisao predsjednik ovog sindikata Saudin Sivro.

Upravo se čita:  Meteorolog pojasnio kakvo ljeto nas očekuje na Balkanu: Suho i toplo, ali bit će i lokalnih nepogoda

– Nakon što smo 05.12.2016. godine, veza akt broj 1343/16, upozorili, a Vi se oglušili, kao posljedicu ste dobili kataloge za eksternu mature s kardinalnim greškama, o čemu je javnost upoznata putem printanih i elektronskih medija – naveo je također sindikat uz napomenu da će sve članove pozvati da bojkotuju učešće i obustave rad na realizaciji eksterne mature.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas