Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Stanić komentarisao ostavku Dragana Mektića

Preporučeno

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić tvrdi da Dragan Mektić nije zbog sukoba s njim podnio ostavku na članstvo u Opštinskom odboru SDS-a Prnjavor.

Ističući da nije bio do kraja sastanka SDS-a Prnjavor, na kojem je Mektić podnio ostavku, Stanić je rekao da on i Mektić imaju dobre odnose.

“Ne vjerujem da je zbog mene podnio ostavku, jer imamo i dobre porodične odnose. Kada je u pitanju taj slučaj u Prnjavoru mogu reći da o ljudima govore djela”, naveo je Stanić.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

Tvrdi da je SDS u Prnjavoru jedan od najjačih opštinskih odbora SDS-a i da nema ništa neregularno.

Stanić tvrdi da je agrar jedna od najlošije vođenih oblasti u RS-u, optuživši Vladu da je odgovorna, jer je sve manje ratara, a da je u tekućoj godini proljetna sjetva smanjena za minum 20 posto zasijanih obradivih površina.

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

“Razlog su kašnjenja s isplatom podsticaja u poljoprivredi, a istovremeno su neregularni, jer se sredstva koriste netransparentno i daju se onima koji nikada nisu bili u poljoprivrednoj proizvodnji”, ustvrdio je Stanić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Pozvao je istražne organe da ispitaju dešavanja u Govedarskoj farmi “Farmland” iz Nove Topole, kao i u Robnim rezervama RS-a, koje idu u stečaj.

Upravo se čita:  Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

“U ‘Farmlandu’ više nema nijedno govedo, ostala su samo tri konja”, naveo je Stanić ističući da je ta farma proizvela štetu RS-u od oko 50 miliona KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas